9/23/2009

Critical Shmitical





Amszterdamban a kortárs művészeti múzeum közelében fedeztem fel ezt a zseniális street art alkotást tavaly decemberében... (Egy pár további fotó itt is látható.)

A "critical"-ról jut eszembe! ott voltunk tegnap a CM-en! Érdekes ez a bringa dolog - valami, ami sok embert összeköt, belvárosi, ballib arcokat és árpádsávos karkötős, magyarzászlós "jobbakat" - de vajon tényleg összeköt? a záróbeszédben Kükü elmondta, hogy a közgyűlésen felszólalás, médiakampány, és az összes próbálkozás nem vezetett semmire, és arra szólított fel, hogy bringázzunk akörúton, mert akkor majd csak terem ott egy biciklisáv ... vagyis az életünk kockáztatására szólított fel ... legalábbis ha annyian mennénk akörúton, ahányan tegnap bringát emeltünk...
A Bubifeszten egyébként volt egy bringás film, amit a Jewish robot készített és több olyan dokumentációt is bemutattak, amelyek "crosscultural" élményen alapulnak ... hát tegnap együtt nyomtuk a szittya brinyósokkal, de nem tudom ez crosscultural-nak számít-e. Az midnenestre tök jó, hogy valamiben egyet értünk, de azért ijesztő is.

SUSÁN ESZTER SZUBJEKTÍV ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA

Nincsenek megjegyzések: