10/06/2009

I BIKE BUDAPEST




ezen nem igazán látszik, demajd készítek job képet - mert még mindig láthatóak a körúton a felfjt biciklik - a legzseniálisabb stencil !! mivel hogy abszolút REAL - mintha egy sáv bicikliút lenne (ráadásul sárga, ettől még hitelesebb) - és közben meg totális utópia!!!!






A CM végén ingyenesen meg lehetett tekinteni a WAM design Centerben látható kiállításokat. Az egyik a biciklizés történetét mutatta be és a bicikli városfejlesztési aspektusaira is kitért. Kellemes meglepetés volt a kiállítás, ahol a fenti idézetet pillantottam meg először.


Szómagyarázat: "muffled" = tompa
Sajnos csak mobillal tudtam fotózni, ha jól emlékszem 1830-ból származik az idézet.

Annyira nem vagyok képben a biciklis kult - biciklis filozófia témában, de biztosan sokan megfolamaztak már rengeteg dolgot ezzel kapcsolatban... az biztos, hogy a bicikli életforma! És az is érdekes, ahogyan ez Budapesten egy "elnyomott" kisebbségként és a (közlekedési) kultúra intoleranciája révén statement! Itthon biciklivel járni sokkal komolyabb kihívás és sokkal szokatlanabb, mint nyugatabbra. De az elmúlt pár évben nagyon megnőtt a biciklizők spektruma és egyre több öltönyös és középkorú biciklistát látni az utakon - kezd mainstream-mé válni, igaz, még mindig ugyanolyan életveszélyes és "underground" az utak elehetetlensége miatt.

Na itt egy jobb kép és egy másik idézet is:




Szép, nem?


SUSÁN ESZTER SZUBJEKTÍV ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA

Nincsenek megjegyzések: